Medlemsskap

Medlemskap

Om du är intresserad av att gå med i Svenska Lif:Compagniet och följa med en av de mest hängivna och roliga reenactmentgrupperna, så är det här ditt äventyr börjar.

Oavsett ålder, kön, etnicitet, sexualitet kommer vi att finna en plats för dig så länge du är vänlig, hängiven och respektfull. Då är du hjärtligt välkommen att gå med!

Ditt första steg är att bestämma vilken avdelning du är mest intresserad av, den militära delen där vi behöver infanterister, artillerister och fotdragoner, musiker m fl. Eller som civilist, antingen som marketentare eller lägerdeltagare. Mer information om de olika avdelningarna finns under fliken ”Om oss”. Utifrån dina önskemål och våra behov hittar vi sedan en plats för dig.

Årsavgift militär vapenförande 200:-/år.
Årsavgift civil 100:-/år.

Nedan följer en beskrivning av vad som krävs för att kunna deltaga i den militära och civila delen.

Medlem Militär
Foto: Conny Kristoffersson

Som militär behöver du vara minst 18 år, eller i sällskap av en vuxen. Du behöver vara relativt god form för vissa event kan vara fysiskt ansträngande. För att ”prova på” tillhandahåller vi uniform och utrustning.

Kontakta oss så diskuterar vi närmare hur och när vi kan ses!

1-Bottenbild-medlemsskap
Foto: Johan Robach

Är du intresserad av den civila sidan av föreningen finns det olika alternativ. Dels i marketenteriet där man agerar som marketentare, eller som civil lägerdeltagare. Marketenteriet är som en liten portabel krog där man kan köpa allehanda varor, t ex mat, öl, vin och tobak. Som lägerdeltagare är du en representant för det civila samhället under denna tidsperiod och kan visa upp hantverk, mat, musik och dans.

En viktig uppgift som de civila har är att vid publika event agera värdar för publiken, guida och informera, ordna med avspärrningar och kontakter med arrangörer och andra samarbetspartners.

Som civil behöver du vara minst 18 år, eller i sällskap av en vuxen. Vi ställer inga speciella fysiska krav. För att ”prova på” tillhandahåller vi en damdräkt och herrdräkt.

Kontakta oss så diskuterar vi närmare hur och när vi kan ses!